If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
здр,имам едно запитване към Вас,при алфа ромео 156 има ли отзад стабилизираща щанга понеже чувам потропване директно на метал(на загинал тампон),и другото което ме интересува е тея коли имат ли горивен филтър и каде се намира мерси предварително.
Каква е колата, дизел или бензин!?
Най-вероятно е от някоя щанга, тампона и е заминал и опира в желязо, не е стаб.щанга.
За горивен филтър, за бензиновите нз, но дизелите имат. Намира се от ляво на съда за хидравличната течност, конусовиден е на форма.
Да определено това е по точното описание на формата, има го при дизелите, при бензина е както спомена колегато преди няколко поста. Вдигаш колата и с някакъ ключ, тръба проверяваш всеки тампон от 4 напречни щанги и втулките на шенкела също. То ще си проличи.
Ето така изглежда и филтър за горивото за дизел:
При бензиновите 156 роля на филтър изпълнява една цедка на помпата в резервоара.По ходовата част може да провериш напречните щанги предни задни (къса и дълга)биалети ,тампони на стабилизиращата щанга .
Обърни внимание на маншоните на амортесьорите - с шок тампоните може да чука и от тях .Ако има скъсани маншони ги смени преди да сати заминали и амортесьорите от мръсотията която влиза вътре .
Аве няма да ги научите кога имат и кога не - Начи алфа 156 1.6ТС от 97 година с металния капак има филтър, Всички други ЦФ2 мотори нямат филтър до 2001г. когато почват ЦФ3 моторите и те всичките са си с филтри
А това с вградения филтър в помпата си е....., най-обикновенна цедка както на всяка друга помпа от този вид.
Относно другия въпрос, ако ти бяга задницата (най-често при дупки или неравности в завой) вероятно е някой от втулките по задния мост (хващаш задната гума хоризонтално с ръце, с лявата натискаш, с дясната дърпаш, после обратно докато прецениш дали има луфт ) , ако не бяга се насочи към задните биалетки или тампоните на стабилизиращата щанга.
Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
А това с вградения филтър в помпата си е....., най-обикновенна цедка както на всяка друга помпа от този вид.
Цялата работа е в това че някой инжинер е решил че след като няма обратен бензин от мотора към резервоара начи няма от къде да дойдат боклуци - ОБАЧЕ тоя инжинер никога не е зареждал в България
колеги,колата е алфа ромео 156 1,6 16в т.с. с Алуминиевият капак,следователно по отговора на Бобо трябва да има горивен филтър ,а сега да ви видя кой ще ми каже каде е понеже съм много слаб на кришка мишка
Comment